Pohjantähti-opisto
Valtakatu 1
94100 Kemi
 

Etusivulle

Ajankohtaista

Opisto

Linjaesittelyt

Lyhytkurssit

Henkilökunta

Johtokunta

Tule opiskelemaan!

Yhteystiedot ja sijainti

Yhteistyökumppanit

Arjen eväät – toiminnallinen linja vammaisille

Käyntiosoite Kemissä: Valtakatu 1

Kesto: syyslukukausi 5.8.–20.12.2019, syysloma vko 42.

Kesto: kevätlukukausi 7.1.–29.5.2020, talviloma vko 10.

Perustavoitteet

Linjalla vahvistetaan sosiaalisia taitoja ja kehitetään valmiuksia itsensä hoitamiseen sekä mahdollisimman itsenäiseen ja sisältörikkaaseen elämään. Linjalla otetaan huomioon opiskelijan erityistarpeet, toiveet sekä pyrkimykset. Koulutus on sisällöltään valmentavaa, kuntouttavaa ja yleissivistävää koulutusta.

Koulutus soveltuu kehitysvammaisille sekä muulla tavoin vammansa vuoksi erityistä tukea tarvitseville. Opetuksen sisältöjä henkilökohtaistetaan.

Opintolinjaan liittyvät opinnot

• Elämäntaitojen opinnot: Kotitalous, toimintakyvyn ylläpitäminen, liikunta, vuorovaikutustaidot, itsetuntemus, asiointi, ajankäytön hallinta ja päivittäistoiminnot.

• Tiedollisten valmiuksien opinnot: Äidinkieli (suomi) ja matematiikka, (englanti), tietoyhteiskuntataidot, kansalaisuustietojen ja – taitojen opinnot ja terveyskasvatus.

• Taitojen opiskelu: Kädentaidot ja ilmaisuaineet.

Kustannukset lukuvuosi 2019-2020:

Lukukausimaksu 65€/vko, sisältää opetuksen ja ohjauksen sekä opiskelumateriaalit. Lukukausimaksu laskutetaan koko koulutusajalta. Ruokailut 35€/vko, sisältää lounaan sekä välipalan.

Haku:

Syksyllä alkavaan ryhmään hakemukset pyydetään 1.8. mennessä, muutoin linjalle on jatkuva haku. Liitteeksi peruskoulun päättötodistus ja muut valintaa tukevat todistuskopiot. Tiedustelut ja lisätiedot puhelimitse 050-3505 166, sähköpostilla info@pto.fi.

Opiskelijalla on mahdollisuus hakea yleistä opintotukea tai kuntoutustukea. YHTEISHAUSSA LINJASTA SAA 6 LISÄPISTETTÄ.

Lataa Hakukaavake tästä! (pdf)