Pohjantähti-opisto
Pohjantie 23
94400 Keminmaa
 

Etusivulle

Ajankohtaista

Opisto

Linjaesittelyt

Lyhytkurssit

Henkilökunta

Johtokunta

Tule opiskelemaan!

Yhteystiedot ja sijainti

Yhteistyökumppanit

Ensiapukurssit

Pohjantähti-opisto järjestää myös kansainvälisesti hyväksyttyjä Emergency First Response (EFR) -ensiapukoulutuksia. Koulutuksesta saatava kortti on voimassa kaksi vuotta ja se on hyväksytty 175 maassa. Kortin voi päivittää kertauskurssilla kahden vuoden välein. Suomen viranomaisista mm. Trafi on hyväksynyt EFR-koulutukset ammattikuljettajien lisäkoulutukseksi.

Kurssin suorittaminen perustuu ennalta tehtäviin oppimistehtäviin sekä kouluttajan kanssa koulutustilanteessa tehtäviin harjoituksiin. Ensiapukurssin opetusmenetelmät ovat hyvin joustavia ja käytännönläheisiä. Koulutus pohjautuu laadukkaaseen materiaaliin ja kurssikirjaan.

Lyhytkurssina voimme järjestää:

EFR Primary & Secondary Care – hätäensiapu ja ensiavun jatkotoimenpiteet
Kesto: 2 päivää (10 tuntia lähiopetusta ja 3 tuntia itsenäistä opiskelua)

Kurssilla käydään läpi hätäensiapu ja ensiavun jatkotoimenpiteet -koulutusten sisällöt yhtenä Primary & Secondary Care (CPR & First Aid) -kokonaisuutena.

Koulutus sisältää seuraavat taidot:
- Onnettomuuspaikan arviointi, suojainten käyttö, ensiarvion suorittaminen, paineluelvytys, puhalluselvytys, vakavan verenvuodon tyrehdyttäminen, shokin hoito, selkärankavammojen tukeminen, tajuissaan olevan/tajuttoman aikuisen auttaminen, tukehtumaisillaan olevan aikuisen auttaminen, vamman arviointi ja tutkiminen, sairauden arviointi, sidosten laitto ja haavojen sidonta, sijoiltaanmenojen ja murtumien lastoitus
- Lisäksi AED:n käyttö sekä tarvittaessa johdanto lisähapen antamiseen

EFR Care for Children – lasten ensiapu
Kesto: 2 päivää (10 tuntia lähiopetusta ja 2 tuntia itsenäistä opiskelua)
Kurssi voidaan toteuttaa yhdessä Primary & Secondary Care -kurssin kanssa, jolloin kokonaisuus kestää noin 3 päivää (16 tuntia).

Kurssilla opetellaan antamaan henkeä pelastavaa ensiapua ja ensiavun jatkotoimenpiteitä 1–8 -vuotiaille lapsille ja alle vuoden ikäisille vauvoille. Kurssiin sisältyvät hätäensiapu (Primary Care) ja ensiavun jatkotoimenpiteet (Secondary Care) -koulutusten harjoitukset lasten auttamiseen suunnattuna.

Koulutus sisältää seuraavat taidot:
- Onnettomuuspaikan arviointi ja suojainten käyttö, ensiarvion suorittaminen, lapsen elvytys, AED-laitteen käyttö lapsen elvytyksessä, vauvan elvytys, vakavan verenvuodon tyrehdyttäminen, shokin hoito, selkärankavammojen tukeminen, tukehtuvan lapsen auttaminen, tukehtuvan vauvan auttaminen, vammojen tutkiminen, sairauden tutkiminen, haavojen sitominen

Ota yhteyttä ja ehdota sopivaa koulutusajankohtaa, niin räätälöimme juuri teidän tarpeisiinne sopivan ensiapukoulutuskokonaisuuden!

Lisätiedot
Mika Lähdekorpi
p. 040 462 4724
mika.lahdekorpi@pto.fi