Pohjantähti-opisto
Valtakatu 1
94100 Kemi
 

Etusivulle

Ajankohtaista

Opisto

Linjaesittelyt

Lyhytkurssit

Henkilökunta

Johtokunta

Tule opiskelemaan!

Yhteystiedot ja sijainti

Yhteistyökumppanit

Teatteri-ilmaisu -linja:

Kesto: syyslukukausi 13.8.–21.12.2018, syysloma vko 42.

Kesto: kevätlukukausi 7.1.–31.5.2019, talviloma vko 10.

Kohderyhmä

Koulutus järjestetään Kemissä ja siihen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet, jotka haluavat hankkia näyttelemisen ja ilmaisun perustaitoja teatteri-ilmaisun eri osa-alueilta.

Perustavoitteet

Opinnollinen kokonaisuus, jonka tavoitteena on antaa perusvalmiuksia teatteri-ilmaisun eri osa-alueilta. Pääpainona opinnoissa näyttelemisen ja ilmaisun perustaidot, jotka lisäävät osaamista alan työtehtäviin ja jatko-opintoihin.

Sisältö

Koulutus sisältää tiedollisten valmiuksien opetusta, käytännön teatterityöskentelyä teatteriproduktioiden valmistuksessa, näyttelijän- ja teatterityön perusteita ja ammatillista tietoa sen eri osa-alueilta, sekä johdatusta teatterihistoriaan, dramaturgiaan ja esitysanalyysiin. Koulutuksessa saa myös perusteita ilmaisukasvatukseen ja draamapedagogiikkaan. Opintoihin sisältyy myös yhteisiä aineita opinto-ohjausta, jotka vahvistavat kattavaa opiskelukokonaisuutta. Koulutuksen lopussa opiskelija kokoaa osaamisestaan portfolion, jolla voi esitellä osaamistaan. Kemin kaupunginteatterin kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä. Kouluttajat ovat pätevöityneitä alan ammattilaisia.

Opintojen laajuus on 55 opintopistettä. Suoritettuja kursseja voidaan hyväksilukea jatko-opinnoissa, oppilaitosten käytäntöjen mukaisesti.

Haku

Koulutukseen haetaan 30.6.2018 mennessä hakulomakkeella, suoraan oppilaitokseen. Lukion tai peruskoulun todistus ja muut valintaa tukevat todistuskopiot liitteeksi. Valinnasta ja opiskelupaikan saamisesta ilmoitetaan suoraan hakijalle. Hakulomake alla olevasta linkistä.

Kustannukset

Lukukausimaksu 80€/vko, joka sisältää opetuksen ja ohjauksen. Lukukausimaksu laskutetaan koko koulutusajalta. Opiskelijalle tulee myös kustannuksia ruokailusta, koulumatkoista ja asumisesta. Koulutuksen ajalta on mahdollista saada Kelan opintotukea ja asumislisää.

Tarkempia tietoja voit kysyä puhelimitse 0400 358 761 tai sähköpostilla opisto@pto.fi.

Lataa Hakukaavake tästä! (pdf)